Nazywam się Jakub mieszkam w województwie śląskim.
W obecnej chwili posiadam traktorek "sam" Silnik andoria, tylny most i skrzynia żuk.
Traktorek służy mi do prac w ogrodzie i lesie około 1,5ha powierzchni.
Z dodatkowych sprzętów posiadam przyczepkę która już wiele przewiozła, siłą rzeczy traktorek wiele przeciągną. Zimą służy mi do odśnieżania.
Dołączam do tego forum ponieważ w najbliższej przyszłości chciałbym nabyć traktorek z większymi możliwościami, ( 4x4, hydraulika, tuz itd) Działka którą użytkuje czasem stanowi duży problem dla małej samoróbki. Potrzebuję traktorka który poradzi sobie z kosiarką bijakową w nierównym terenie, małą wiertnicą glebową, i przyczepą załadowaną drzewem. ("sam" jest w stanie uciągnąć 1,5t na przyczepie pod warunkiem że się nie zakopie w miękkim terenie)
Osobiście w tym temacie jestem początkujący. Przeglądałem już różne ogłoszenia, ale w sumie to nie wiem na co mam zwrócić większą uwagę co jest ważne, jak to jest z tymi sprzedawcami itd. Czy szukać w Pl czy może zagranicą. Co do marki podobają mi się Kuboty ale nie jest to najważniejsze. Gdyby udało mi się kupić coś do 12tys zł byłoby super
Chcę do tematu podejść rozsądnie i na spokojnie. Raz a dobrze.
Jeżeli możecie, doradźcie mi proszę. Za każdą radę i sugestie z góry dziękuję.
pozdrawiam Jakuboo