Problem z popękanymi oponami mają pewnie wszyscy, którzy dopiero co zakupili swoje traktorki, o ile nie zostały wymienione one u sprzedawcy. W przypadku mojej 14stki przednie opony miały okropne spękania na bokach, co mnie raziło, poza tym strasznie niszczyły trawnik, więc zdecydowałem się na wymianę na nowe o mniej agresywnej rzeźbie bieżnika. Spodobał mi się model OZKA
opony zamówione zdejmujemy stare i lekkie wkurzenie wewnętrzna część felg jest skorodowana szczególnie przy otworach na wentyle szczególnie jeden z nich, po wstępnym oczyszczeniu stwierdzam ze nie ma sensu bawić się szczotką, wiertarka itp. Oddałem felgi do piaskowania
Idealnie oczyszczone z jednym małym minusem skorodowany otwór podczas piaskowania znacznie się powiększył decyzja: trzeba zaspawać i przenieść otwór na przeciwną stronę. Chwila roboty i jest:
Niemałym zdziwieniem było dla mnie oznaczenie producenta felg jakie ukazało się po piaskowaniu, Firmę tą kojarzyłem dotychczas z motocyklowymi obręczami- taki mały zaciesz;)
Po nałożeniu dwóch warstw podkładowych kolorek zgodny z oryginałem RAL1015
tył: