dirk - w poszukiwaniu 4x4

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
dirk

dirk - w poszukiwaniu 4x4

Post autor: dirk » 13 mar 2016, 23:39

Witam wszystkich,
Nie mam jeszcze traktorka ale poszukuję właśnie takiego dodatkowego wykorzystywanego w gospodarstwie z terenu woj. podkarpackiego okolice Przeworska – teren płaski. Na forum trafiłem podczas poszukiwań informacji na temat tzw. małych traktorków, tj. serwisowania oraz dostępności części no i wyboru odpowiedniego modelu. Troszkę tu u was poczytałem i myślę że jest to miejsce gdzie jeszcze się sporo dowiem.
W gospodarstwie jest MF255 osobiście mało go użytkuje a z mniejszym formatem jeszcze nie miałem do czynienia.
Wielkość a raczej szerokość poszukiwanego traktorka warunkuje niewielki kawałek malin o wąskich międzyrzędziach więc szerokość to raczej do ok. 115 cm, mocy nigdy za dużo, lecz poprzestanę może na razie do ok 20 KM. Wykorzystywany będzie przede wszystkim do uprawy międzyrzędzi malin ok 2ha, paru drzewek, przy kosiarce, glebogryzarce, kultywator, opryskiwacz. Wielkość warunkuje też ten opryskiwacz, tak mi się zdaje – myślę że ok. 200 l którego jeszcze nie mam – do tych malin.
Wklejam więc zapytanie w temacie „jaki traktorek wybrać?” – zgodnie z zasadami. ;)
Może coś mi podpowiecie zanim sam się przekonam po fakcie.

Pozdrawiam Darek

rolnik małorolny

Re: dirk - w poszukiwaniu 4x4

Post autor: rolnik małorolny » 14 mar 2016, 23:03

Witaj , też jestem z Podkarpacia. Oglądałeś do Rzeszowa na Leszka Czarnego lub do Tajęciny(ta sama firma),mają spory wybór a i z ceny też ostatnio też zeszli. Przynajmniej takie mam wrażenie przeglądają ich ogłoszenia na olx.
Pozdrawiam.
Maciek

dirk

Post autor: dirk » 15 mar 2016, 00:47

Witam - też „rolnika małorolnego” z sąsiedztwa,

Tak wiem że jest firma w Rzeszowie tzn. plac ze sprzętem – traktorkami jest chyba tylko w Tajęcinie pod Rzeszowem o ile się orientuję, chyba że się mylę i mają tu i tu. Prawdę mówiąc miałbym największą ochotę właśnie tam kupić, ale niestety na tą chwilę nic mnie nie ujęło. Mam zamiar tam się wybrać, bo nie wiem czy wszystko co mają jest wystawione w ogłoszeniach. Masz może wiedzę jak tam u nich z dostawami nowych egzemplarzy żeby wybrać się w czasie gdy pojawi się coś świeżego?

Pozdrawiam Darek

rolnik małorolny

Post autor: rolnik małorolny » 15 mar 2016, 07:46

Traktorki są tu i tu , a części na L.Cz. Dostawami się nie interesowałem jako że sprzęty już posiadam. Więcej traktorów jest na Tajęcinie. Zadzwoń do nich i popytaj.
Pozdrawiam
Maciek

Miłosz

Post autor: Miłosz » 15 mar 2016, 16:20

Dzisiaj była dostawa (19 sztuk), tak więc zapraszam w drugiej połowie przyszłego tygodnia :)

rolnik małorolny

Post autor: rolnik małorolny » 15 mar 2016, 20:21

Czytałeś Dirk niusa , pogadaj z Miłoszem na priwa.Oczywiście jak chcesz.

dirk

Post autor: dirk » 17 mar 2016, 15:58

Miałem małą przerwę ale właśnie czytam :)
Może właśnie dobrze się składa z tą świeżą dostawą, bo w ten week. miałem gdzieś ruszać, coś zobaczyć aby mieć jakiś pogląd na to co jest oferowane, i nie był to Rzeszów :) , może jednak zmienię plany. Trochę brak czasu i nic się nie pali ale szkoda aby mnie coś minęło.

Dzięki za informację :)

rolnik małorolny

Post autor: rolnik małorolny » 17 mar 2016, 21:49

Powodzenia

ODPOWIEDZ