Mam używam, jest ok. nie trzeba wajchować , smaruję zawsze w garażu/warsztacie w pole nie jadę z towotnicą, stare przysłowie głosi "kto smaruje ten stoi.....jak posmaruje to jedzie"
Doradzicie czy to dobry zakup? Potrzebuje wspomagacza do odpalania róznych sprzetów na hali, stare traktorki, terenówka, normalny traktor... Przy przymrozkach róznie bywało z odpaleniem... Parametry ma dobre? firma uczciwa czy to jednak głebokie Chiny?
Mam coś podobnego z napisem sherman:) działa już trzeci rok , a odpalam busy na mrozie. tyle ze w tym moim nie można kręcić dłużej jak 4 -5 s bo później leci bezpiecznik. Wszystko do 3l pojemności przy -20 kreci jak oszalale
Startery ?
Do odpalania naszych sprzętów czy aut starszej generacji sprawdzają się bardzo dobrze.
Inaczej jest z najnowszymi autami z instalacją po szynie Can. Tu użycie kiepskiego startera
może skutkować nawet ubiciem komputera pokładowego.
I tu masz racje pamiętam kiedys w pewnej pracy znajomy uruchamiał Mercedesa i poleciał mu modem od skrzyni . Najlepszym starterem jest akumulator lub zespół bateryjny i odpowiednie okablowanie .
Używa ktoś pistoletu elektrycznego do lakierowania metalu? Chciał bym w tym sezonie odświeżyć sprzęty a inwestowanie w kompresor itd na parę godzin malowania chyba nie ma sensu. Czytałem trochę o pistoletach Wagner, Dedra i Bosch. Ponoć po uzyskaniu odpowiedniej lepkości farby można nimi malować z zadowalającym efektem.
Nie używałem, ale myślę że kompresor bardziej Ci się przyda niż elektryczny pistolet do malowania. Bo kiedy znowu będziesz malować ? A przedmuchać coś kompresorem, napędzić polerkę czy gwoździarkę możesz, albo zwyczajnie pierdnąć w oponkę.