Dzięki Marku, lubię jak coś jest potrzebne, ale także musi wyglądać i nie szpecić fabrycznej konstrukcji. Starałem się wszystko pomalować w kolorze podobnym do kuboty za nie dużą kasę.
Krzysiu, po pierwsze miałem problem z zawieszeniem obciążników na fabrycznej ramie bo mimo, że są oryginalne to od innego modelu. Przy zawieszaniu nie bardzo się mieściły bo przeszkadzał delikatnie fabryczny obciążnik podstawowy, ten pod akumulatorem i przednią maską. Mogłem przeszlifować obciążniki dodatkowe, ale bałem się że mogłyby teoretycznie w ekstremalnym przypadku na przykład przy wypięciu uszkodzić konstrukcję.
Ponadto nie miałem pojęcia, że mocowanie zaczepu powinno być jak najbliżej przedniej osi traktorka.
Mocowanie na pewno jest zrobione na wyrost - użyta blacha do konstrukcji grubości 12 mm i jej mocowanie w dwunastu punktach śrubami M12 o podwyższonej wytrzymałości.
Rezygnując z obciążników mogę ten sam zaczep zamocować do ramy fabrycznej na cztery te same śruby więc nic straconego. Obciążników zamierzam używać tylko do cięższych prac. Zakładam jeszcze możliwość podwieszenia dwóch lub czterech obciążników o wadze około 40 lub 80 kg, tylko nie wiem czy to jest konieczne. Okaże się w przyszłości jak będę walczył pługami z ugorem.
Pozdrawiam