Jestem mega zadowolony z wczorajszej decyzji że wróciliśmy tą pierwszą z powrotem. A do tego wszystko załatwione kulturalnie, z szacunkiem do siebie etc ale...stanowczo
Po 23 ciej wkleje fotki z zakupu....
Ja mam dokładnie odwrotnie podłączony rozdzielacz. Pływanie zapinam po wymuszonym hydraulicznie opuszczaniu. Pytanie do praktyków. Które rozwiązanie jest funkcjonalniejsze i lepiej sprawdza się w terenie ?petra pisze:Witajcie, byłem w ostatnie dni na działce i specjalnie sprawdzałem jak u mnie działa / na razie bez śniegu / ta funkcja "pływania" w rozdzielaczu:
- dzwignia w dół i pług opuszcza się i podnosi aż przód traktorka !!
- dzwignia w pozycji neutralnej i pług pozostaje w spoczynku.
- dzwignia do góry i pług podnosi się na maxa tj. jakieś 35-40 cm ponad poziom gruntu.
- dzwignia jeszcze bardziej do góry do "zatrzaśnięcia" i pług opada i zostaje tak trochę dociśnięty do gruntu, ale nie podnosi przodu traktorka. Bomba - mam prawidłowo to ogarnięte. Chociaż to!!!
Pozdr
Fisch - stawiam na Twoje rozwiązanie... Zbyszek pewnie bedzie musiał przepiąć wężefish pisze: Ja mam dokładnie odwrotnie podłączony rozdzielacz. Pływanie zapinam po wymuszonym hydraulicznie opuszczaniu. Pytanie do praktyków. Które rozwiązanie jest funkcjonalniejsze i lepiej sprawdza się w terenie ?
Kolego runejo pełen szacun !!! Piękna robota.
Powiedz proszę jak zrobiłeś lemiesz ?