Co dzisiaj robiłem... :)
Regulamin forum
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Re: Co dzisiaj robiłem... :)
Wczoraj wybrałem się na wycieczkę pod Rzeszów odwiedzając rodzinkę wstąpiłem po części do Kubusia. Rozmawiałem z panem Miłoszem u którego zakupiłem filtry i części do glebogryzarki. Ubawiłem się wywodami o cofaniu liczników gdyż jest blisko do pasa startowego i jakby wykonać ten ślimak z ciągników ciągnionych jeden za drugim w celu cofnięcia licznika. Byłem też na płycie lotniska Jasionka podczas wylatywania godzin przez naszych pilotów Dreamliner 787. Oraz tankowaniu Raynera i odprawy pasażerów.
Witam,
pierwsze koty za płoty przy poznawaniu nowego traktorka.
W wolny dzień pojechaliśmy z bratem na ostatni tego roku wypad do lasu po drzewo do kominka.
Brat jechał SAM-em S15 i powiem szczerze że na płaskim terenie to ja byłem wolniejszy ale pod górkę zostawiłem go daleko w tyle
. Po prostu szedł z przyczepką jak burza. Silnik bardzo elastyczny i tyle przełożeń robi swoje.
Przyznam że miałem obawy jak traktorek poradzi sobie z przyczepą i ładunkiem. Dzień wcześniej zrobiłem na szybko podłączenie zaczepu kulowego do traktora - na razie taki musi wystarczyć, potem przerobię na lepszy.
Przyczepa od osobówki - na razie mam tylko taką.
To zaczep Druga sprawa - traktorek jest niesamowicie zwrotny w lesie, bije na głowę C-330 czy duże samy. Bardzo pozytywnie mnie tym zaskoczył, bardzo zwrotny, wąski i dobry skręt. Po prostu rewelacja - jak na razie
.
Tutaj z przyczepą i ładunkiem.
W tle widać traktor brata (SAM - ten żółty). Też ma wiele zalet i bardzo mało awaryjny. Nie chciałem ładować dużo na pierwszy raz bo jak wspomniałem obawiałem się czy traktorek pociągnie. Tym bardziej że po drodze jest trochę grząsko. Po drugie szkoda zawieszenia przyczepki - to przecież przyczepka od osobówki.
Ale ku mojemu miłemu zaskoczeniu nie było żadnych problemów. Przyczepa też OK. Następnym razem będzie więcej ładunku.
Pozdrawiam - Paweł.
pierwsze koty za płoty przy poznawaniu nowego traktorka.
W wolny dzień pojechaliśmy z bratem na ostatni tego roku wypad do lasu po drzewo do kominka.
Brat jechał SAM-em S15 i powiem szczerze że na płaskim terenie to ja byłem wolniejszy ale pod górkę zostawiłem go daleko w tyle
Przyznam że miałem obawy jak traktorek poradzi sobie z przyczepą i ładunkiem. Dzień wcześniej zrobiłem na szybko podłączenie zaczepu kulowego do traktora - na razie taki musi wystarczyć, potem przerobię na lepszy.
Przyczepa od osobówki - na razie mam tylko taką.
To zaczep Druga sprawa - traktorek jest niesamowicie zwrotny w lesie, bije na głowę C-330 czy duże samy. Bardzo pozytywnie mnie tym zaskoczył, bardzo zwrotny, wąski i dobry skręt. Po prostu rewelacja - jak na razie
Tutaj z przyczepą i ładunkiem.
W tle widać traktor brata (SAM - ten żółty). Też ma wiele zalet i bardzo mało awaryjny. Nie chciałem ładować dużo na pierwszy raz bo jak wspomniałem obawiałem się czy traktorek pociągnie. Tym bardziej że po drodze jest trochę grząsko. Po drugie szkoda zawieszenia przyczepki - to przecież przyczepka od osobówki.
Ale ku mojemu miłemu zaskoczeniu nie było żadnych problemów. Przyczepa też OK. Następnym razem będzie więcej ładunku.
Pozdrawiam - Paweł.
Satoh (Mitsubishi) ST1600
- marekspectra
Te pierwsze chwile z poznawania traktorka sa najlepsze
Ciesze sie ze jestes zadowolony z zakupu. Szkoda ze nie jest 4x4 ale może obciązniki cos poprawią. Zdrugiej strony naładowałeś na ta przyczepkę sporo, jakoś trudno mi sobie wyobraźić żeby było można więcej :
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
- RobsonWawa
Ja dziś skończyłem remont i renowację C 360 3P. Zalałem wszystko nowymi olejami i od razu
rzuciłem go na test, 2 ha. zimowej orki poszło jak z płatka tyle, że gdzieś ujawnił się przeciek z układu chłodzenia
Pewnie trzeba będzie zainwestować w nową chłodnicę.
Jak będzie jutro pogoda to zrobię i wrzucę fotki
rzuciłem go na test, 2 ha. zimowej orki poszło jak z płatka tyle, że gdzieś ujawnił się przeciek z układu chłodzenia
Pewnie trzeba będzie zainwestować w nową chłodnicę.
Jak będzie jutro pogoda to zrobię i wrzucę fotki
Dziś po 100mth przebiegu zmienione oleum w silniku. Zgodnie z karteczką wyszło mi że 100 mth zrobiłem od lutego oby tak dalej i bez awarii 
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Pracowita sobota: zrąbkowałem gałęzie po jesiennej wycince w ogrodzie, rzutem na taśmę zdążyłem przed zimą 

więcej fotek: https://goo.gl/photos/PuQv9RM3JYNcu8iy7
więcej fotek: https://goo.gl/photos/PuQv9RM3JYNcu8iy7
jeżeli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć https://www.facebook.com/jarekstryszawa
Ja też walczyłem z rębakiem ale przed zimą nie zdążyłem 
No i jak widać na zdjęciach za krótki dyszel, w poniedziałek odstawiam przyczepkę do znajomego żeby dołożył 1 metr rury bo na razie prawie się nie da zakręcać.
No i jak widać na zdjęciach za krótki dyszel, w poniedziałek odstawiam przyczepkę do znajomego żeby dołożył 1 metr rury bo na razie prawie się nie da zakręcać.
Yanmar FX24D + Rębak + Pług 2 Skiby + Kosiarka Pielęgnacyjna + Skrzynia + Przyczepka od tz4k14 + Brony 1,5 pola + Niwelator/Pług + Frezarka Do Pni FP3H410 + Aerator + Wyczesywarka + Układarka kabli/rur
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Ja miałem gałęzie z drzew owocowych i orzecha włoskiego, trudne do zrębkowania bo "porozcapierzane". Teraz jednak miałem przy rębaku akcesoryjny kosz na wlocie
Dorobiłem krótszy o połowę w stosunku do oryginału, właśnie na takie pasztety... Idzie znacznie lepiej, trzeba tylko pamiętać, że teraz ramię by dosięgnęło śruby...
jeżeli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć https://www.facebook.com/jarekstryszawa
No popatrz, popatrz... Za krótki, powiadasz? :)geofan pisze:[...]
Dzis musiałem wylać fundament pod grila . Trzeba bylo na miejscu zrobic najazdy i to szybko. ale mysle ze zostana bo sa wytrzymale. Beda pasowaly do zabudowy ha ha. A na fundamenty poszło 6 kubików betonu.Bedzie na czym stawiać. W betoniarni mówili ze nie wozili tyle betonu na grila. Ale to będzie inny grill. 
- Załączniki
-
- SAM_9750.jpg (78.03 KiB) Przejrzano 10459 razy
-
- SAM_9719.jpg (80.84 KiB) Przejrzano 10459 razy
-
- SAM_9736.jpg (92.8 KiB) Przejrzano 10459 razy