Wóz do Iseki
Re: Wóz do Iseki
Dzięki, to prawdziwie solidna konstrukcja, nic dziwnego że ładujesz tyle drewna.Wierzyć się nie chce że jest tak lekko go przetoczyć. Ten który oglądałem był drewniany, tylko osie i klamry metalowe.
No zobaczymy jak będzie doprowadzony do użytku. Takiego wozu do sprzedaży niestety w mojej okolicy nie widziałem, no może jeden ale raczej do zamocowania tzw. blatu lub przewożenia bali drzewa.
Pozdrawiam
Zbyszek
No zobaczymy jak będzie doprowadzony do użytku. Takiego wozu do sprzedaży niestety w mojej okolicy nie widziałem, no może jeden ale raczej do zamocowania tzw. blatu lub przewożenia bali drzewa.
Pozdrawiam
Zbyszek
Petra
Kubota GL23
Kubota GL23
- plastek334
Ja kupiłem ten za 1200 zł ale skrzynia była do wymiany chociaż woziłem na niej jeszcze rok po kupnie.
Wóz wart tej ceny, zimą także byłem zdecydowany dać nawet 1100 za na prawdę fajny wózek ale mimo że syn namawiał ojca już przy 1000 zł. to do sprzedaży nie doszło. Myślę tak sobie że nawet 1500 zł. by dla tego pana było za mało, a ja darowałem sobie dalsze podbijanie ceny. No i był na bank drewniany z metalowymi osiami. Syn sprzedawał solidną, mocną dwukółkę na kołach i osi od rozrzutnika i chciał tylko 1500 zł. ale dla mnie o wiele wiele za duża.
Pozdrawiam
Zbyszek
Pozdrawiam
Zbyszek
Petra
Kubota GL23
Kubota GL23
- plastek334
Ja też dosyć długo szukałem dobrego wozu ale to tak zawsze jest jak potrzeba to nie ma a jak nie potrzeba to jest od groma 
pozdrawiam plastek
pozdrawiam plastek
Ja szukam nadal, ale tylko w swojej okolicy. Co myślicie o takim wozie, da się go zrobić na wzór "wozu do Iseki" bo tak mi się spodobał, że muszę mieć podobny i wszystkie ogłoszenia porównuję z nim.

Wydaje mi się za duży i za wysoki, ale może dałoby się go trochę przerobić. Wygląda na solidny i mocny. W tamtym roku miałem taki jak dla mnie, ale ...ojciec faceta wycofał się ze sprzedaży.Szkoda!
Ten jest na kołach 20-tkach i cały metalowy, woził na sobie beczkę z wodą i był ponoć garażowany.
Taki płaski blat to nie dla mnie, a chyba można by było go najprościej zrobić, potrzebuję wozić między innymi odpady drewna z tartaku i drewno opałowe z lasu.

Wydaje mi się za duży i za wysoki, ale może dałoby się go trochę przerobić. Wygląda na solidny i mocny. W tamtym roku miałem taki jak dla mnie, ale ...ojciec faceta wycofał się ze sprzedaży.Szkoda!
Ten jest na kołach 20-tkach i cały metalowy, woził na sobie beczkę z wodą i był ponoć garażowany.
Taki płaski blat to nie dla mnie, a chyba można by było go najprościej zrobić, potrzebuję wozić między innymi odpady drewna z tartaku i drewno opałowe z lasu.
Petra
Kubota GL23
Kubota GL23
- marekspectra
Generalnie konstrukcje tego typu mi "nie leżą" Ale wynika to z faktu że nigdy w życiu nie byłem jakimkolwiek traktorem w lesie. Ale ,że do przewozu dłużycy to jedyna konstrukcja to wiem 
Za to w latach 90 wywiozłem kilka tyś metrów sześciennych tzw metrów swoim Starem z przyczepą. I powiem ,że ta przyczepa tak jak jest , jest idealna do "metrów" . Wystarczy zrobić demontowalne przyczółki z tyłu i przodu.

Za to w latach 90 wywiozłem kilka tyś metrów sześciennych tzw metrów swoim Starem z przyczepą. I powiem ,że ta przyczepa tak jak jest , jest idealna do "metrów" . Wystarczy zrobić demontowalne przyczółki z tyłu i przodu.

KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
ciut dalej ale może taki ?? http://olx.pl/oferta/woz-rolniczy-ciagn ... 2117c475b0 dorobisz deski i będzie lalka.
Albo gotowiec http://olx.pl/oferta/woz-konny-z-mozliw ... cafe478057
Albo gotowiec http://olx.pl/oferta/woz-konny-z-mozliw ... cafe478057
- marekspectra
Rav - twoje propozycje wydają mi sie bardziej trafione. Oba sprzęty są zdecydowanie lżejsze od tej Zbyszkowej... Mniejsze koła niż 20 na przedniej osi zwiększają możliwy do uzyskania promien skretu. Druga propozycja to gotowiec, choć mała rzeźba nad nim bedzie potrzebna 
Wracając do Zbyszkowej propozycji - jesli ją kupi to ja poprosze o opony z przedniej osi
tak, tak, opony... to Polskie DeGumy z lat 60tych
Pasowały by mi do mojego BenHura z UNRRA 
Wracając do Zbyszkowej propozycji - jesli ją kupi to ja poprosze o opony z przedniej osi
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
Dziadek miał dwa wozy na 20 -kę i 16- kę skręt miały podobny . Mam ten na szesnastkach u taty muszę go przyprowadzić i prze robić zaczep .
Wóz mi wpadł w oko między innymi przez te opony, przednie i tylne wyglądają na nie zjechane i do moich potrzeb wystarczyłyby na lata. Jest jeszcze koncepcja zmiany tych przednich na 16" i przerobienie tyłu, ale boję się kosztów z tym związanych. Jak uda mi się sprzedać taką małą działkę to na wszystko by stykło i sprzęcioro bym zakupił do wszystkich prac jakie zamierzam wykonywać teraz i w przyszłości. Może nawet zamiana traktorka na większy?!
Pozdrawiam
Petra
Pozdrawiam
Petra
Petra
Kubota GL23
Kubota GL23