Co dzisiaj robiłem... :)
Regulamin forum
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Re: Co dzisiaj robiłem... :)
Dzisiaj kolega przyjechał pomóc trochę w pracy w lesie. Takie tam: przecinka, obcinanie gałęzi i sprzątanie. Potem wszystko przez rębak, żeby jak najmniej miejsca zajmowało i szybko biodegradacji uległo.
- Załączniki
-
- pierwsze prace rębakiem w lesie 003.jpg (99.96 KiB) Przejrzano 10273 razy
-
- pierwsze prace rębakiem w lesie 002.jpg (116.41 KiB) Przejrzano 10273 razy
-
- pierwsze prace rębakiem w lesie 001.jpg (108.29 KiB) Przejrzano 10273 razy
- jarekstryszawa
- Kontakt:
jeżeli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć https://www.facebook.com/jarekstryszawa
Idę zobaczyć co mam w lodówce
. Patrzę i zaraz mi język w dup. ucieknie.
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Całość wkładu powoli się wystudza do rana w wędzarni, jutro parzenie i konsumpcja. Dobrze, że masz daleko do mnie, do rana zanim nie wyjmę nie dojedziesz 
jeżeli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć https://www.facebook.com/jarekstryszawa
MIĘCHO!!! Podstawa mojej diety. 
Ale kolega się nie wysila, gotowe siateczki zamiast wiązaniajarekstryszawa pisze:Całość wkładu powoli się wystudza do rana w wędzarni, jutro parzenie i konsumpcja. Dobrze, że masz daleko do mnie, do rana zanim nie wyjmę nie dojedziesz
A ja jutro zadymiam, chciałem dzisiaj, ale wczoraj jeszcze kupiłem kurczaki i zrobię jedno wielkie zadymianie okolicy
Uwielbiamy wędzone kurczaki bo można wciągnąć jeszcze ciepłe na kolacje
Musisz mi opisać co tam masz na górnym kiju, jak peklowałeś i ...
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Zalewę do peklowania robi babcia- przesłucham ją na tą okoliczność. Tak zawartość wędzarni wygląda dzisiaj przed parzeniem:

Przyszedł czas na naprawę siłownika poziomujacego, dotarł komplet uszczelek

- Załączniki
-
- uszczelki.jpg (230.07 KiB) Przejrzano 10075 razy
a co Ci się z nim działo?? siłownik podnośnika czy ten na prawym wieszaku?
"Płakał" olejem
, zgarniający praktycznie nie istniał, więc jak już rozebrałem to zamówiłem wszystkie i wymieniłem, chodzi oczywiście o siłownik poziomujący, ten na prawym wieszaku, koszt uszczelek z przesyłką to 50zł.