Co do Uni 2 x35 dla ciągnika o mocy 20-26kM to mocno bym polemizował. To duży pług. Co do t25 z unią 2x35 - że śmiga - chyba tylko w piasku. Nie raz wyciągałem sąsiada który t25 potrafił zaryć w zagonie z pługiem 2x25 tak że nie był w stanie ani go podnieść , cofnąć , czy dać do przodu. Z doświadczenia wiem, (ponad 30 lat) że lżej pracuje się pługiem 2x30 niż 3x20 pomimo tej samej szerokości wyorania po jednym przejeździe. Czytam też powyżej , że co niektórzy dociążają pługi co jest błędem a potrzeba taka wynika ze złego ustawienia pługa. Mam C 360 3P i zdarzało mi się , że po rocznym odpoczynku gleby miałem problem z głęboką orką pługiem 2x35.Faktem jest że mam gleby ciężkie.
Proponuję abyś poczytał sobie w goglach na temat, jest tam sporo teorii ale szybko wychwycisz z tego informacje praktyczne
http://www.bomet.pl/oferta_tekst-37.html
Dla przykładu zerknij na zapotrzebowanie mocy przy różnych konfiguracjach, ale poszukaj też innych producentów.
Zauważ że przy pługach obracalnych zapotrzebowanie mocy wzrasta co jest spowodowane dużo większą masą tych pługów, a efektywność przejazdu jest ta sama.