Na wyłączonym ale podpierasz łyżkę ,zawsze coś poleci ja zawsze odkręcam zasłaniając się kawałkiem szmaty lekko odkręcać powoli.Miecho pisze:Ale rozkręcać na wyłączonym traktorze? Z rozdzielacze nic nie poleci czy też muszę wkręcić korki.
Jak zmniejszyć ciśnienie w układzie przed rozkręceniem, a po podniesieniu i zablokowaniu łyżki.
Pytam bo na co dzień mam do czynienia z wodą i świętą zasadą po zamknięciu zaworów jest "spuszczenie" ciśnienia. Można np: dostać kopułą filtra wody prosto w twarz![]()
Ponowie zapytanie o średnice węży, nigdzie nie mogę znaleźć maksymalnych przepływów dla danej średnicy.
Nie rozumiem dlaczego od pompy do rozdzielacza idzie 10, a do siłowników 8 - jeżeli bym chciał skorzystać z 2 sekcji naraz to i tak mam wielki opad czyli brakuje oleju - za mały przepływ lub za słaba pompa.
Jeżeli pompa ma odpowiednią wydajność to chyba do rozdzielacza powinna iść 12, do trójnika 8, a za trójnikiem już 8-6
Przewody masz w miarę potrzeb dobre ,problem w tym że jak chcesz korzystać z 2 sekcji na raz to nie możesz bo nie masz wolnego spływu .Chcesz podać wysokie ciśnienie na sekcje a zarazem odebrać niskie ciśnienie z siłownika i to wszystko jednym przewodem nie ma prawa to pracować poprawnie .Najlepiej dać na wysokim ciśnieniu fi 12 a na siłownikach fi 8 lub większe .Dorób sobie swobodny spływ z rozdzielacza