Kamil, jesteś jednym z nielicznych posiadaczy Mitsubishi na forum. Napisz proszę troche o eksploatacji traktorka tej marki. Na filmiku widziałem że "jest moc" a jak z częściami, ew.literaturą. Jedyny defekt jaki miałeś to ten układ kierowniczy? Te 7 ha obrabiasz tylko ta jedną maszyną?
pozdrawiam Jasiek
kamil00- Mitsubishi MT2001DX 4WD
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Re: kamil00- Mitsubishi MT2001DX 4WD
Część Janku . Traktorek nie jest taki słaby jak na 20 km
z pługiem 3x30 spokojnie daje rade w tym roku doszła jeszcze jedna skiba
także już jest 4x30 w podorywce i w orce siewnej idzie całkiem nieźle może pasowało by traktorek troszkę dociążyć tak po 100 kg na koło to by było super
Co do części to jest ich bardzo mało i ciężko dostępne ostatnio szukałem tarczy sprzęgła ale się niedoszukałem,
zregenerowałem starą (sprzedawcy twierdzą że mają wszystko co trzeba a jak przychodzi co do czego to części brak)
co do awarii to układ kierowniczy (był naprawiany ale w rezultacie za 3 razem zostało załozone wspomaganie ) , ostatnio poszło łożysko piasty (wymieniłem oba koszt ok 300 zł ) na samym początku musiałem wymienić uszczelke pod głowicą (była dorabiana gdzieś w Rzeszowie koszt 100 ) , oprucz tego to jakieś tam małe awarie typu uszkodzona stacyjna jakiś przełącznik
Traktor u mnie przerobił ok 3000 mth lekkiego życia u mnie niema wszystkie maszyny jakie mam są typowymi od c330 i pochodnych nie bawie się w jakieś min zabawki teraz traktork już 2 sezon chodzi z prasą do słomy ihc 420 , za sezon zrobie jakieś 2-3tys kostek
Także z zakupu jestem zadowolony z perspektywy czasu kupił bym go jeszcze raz z tym że może z 5-10 km mocniejszego
Co do części to jest ich bardzo mało i ciężko dostępne ostatnio szukałem tarczy sprzęgła ale się niedoszukałem,
zregenerowałem starą (sprzedawcy twierdzą że mają wszystko co trzeba a jak przychodzi co do czego to części brak)
co do awarii to układ kierowniczy (był naprawiany ale w rezultacie za 3 razem zostało załozone wspomaganie ) , ostatnio poszło łożysko piasty (wymieniłem oba koszt ok 300 zł ) na samym początku musiałem wymienić uszczelke pod głowicą (była dorabiana gdzieś w Rzeszowie koszt 100 ) , oprucz tego to jakieś tam małe awarie typu uszkodzona stacyjna jakiś przełącznik
Traktor u mnie przerobił ok 3000 mth lekkiego życia u mnie niema wszystkie maszyny jakie mam są typowymi od c330 i pochodnych nie bawie się w jakieś min zabawki teraz traktork już 2 sezon chodzi z prasą do słomy ihc 420 , za sezon zrobie jakieś 2-3tys kostek
Także z zakupu jestem zadowolony z perspektywy czasu kupił bym go jeszcze raz z tym że może z 5-10 km mocniejszego
Muszę to zobaczyć na filmiku ,YM2420D miał co robić (max głębokość ) z dwuskibowym dedykowanym do małych traktorków a Ty masz takich 4x i ciągnie .... Moim zdaniem troszkę koloryzujesz z tym uciągiem tylko nie wiem po co ?kamil00 pisze:Część Janku . Traktorek nie jest taki słaby jak na 20 kmz pługiem 3x30 spokojnie daje rade w tym roku doszła jeszcze jedna skiba
także już jest 4x30 w podorywce i w orce siewnej idzie całkiem nieźle może pasowało by traktorek troszkę dociążyć tak po 100 kg na koło to by było super
https://www.youtube.com/user/piotrbpm/videos
B7001D,YM2000,YM2210,YM2000B,B8200D,B1550D,YM2310D,YM2420D,D238F,
YM2210D,B1702D,L3200F,B1902D,FX335D,F215D,GL32D,L4150D,FX24D,B2150HD,TA527F,TA530F
B7001D,YM2000,YM2210,YM2000B,B8200D,B1550D,YM2310D,YM2420D,D238F,
YM2210D,B1702D,L3200F,B1902D,FX335D,F215D,GL32D,L4150D,FX24D,B2150HD,TA527F,TA530F
Piotrze nikt nie mówi że pług idzie na maksymalą głębokość podorywka to jest do 10 cm , natomiast orka siewna to ok 20 cm w orce siewnej ma co robić prędkość orki to jakieś 4-5km/h do orki zimowej na 30 cm i więcej to napewno niema co startować choć wszytko zależy od jakości uprawianej gleby . Czwartą skibe dorobiłem przedewszystkim z myślą oborywania pól , w tym roku zaorałem czwórką 3 ha pola pod siew, kolejne próby będą w orce zimowej postaram się coś nagrać
Wszystko kwestia gleby i głębokości mam Mitsubishi Mt 2501d i z pługiem grudziądzkim zwykłym daje radę przy jednej dużej skibie po samą ramę , myślę że jak by go dociążyć dwie płycej pociągnie. Kultywator 160cm na dużych zębach to też nie problem , z tym że MT 2501D jest mocniejszy o 5-7km i cięższy od MT 2001DX.
gramy_w_zielone
jak rozumiem mówisz o szerokości skiby 40 cm , u mnie mitsu też chodzi w takim kultywatorze 11 szerokich zębów plus wałek strunowy ale kultywator jak wsadzisz na głębokość ok 25cm to idzie ciężej jak pług
kolego w mitsu 2501 jaki jest silnik o jakim oznaczeniu u mnie jest mitsubishi k4d 1305l na takiej rozpisce i ilośćią oleju jakiego i gdzie pisze że ten silnik ma 20-25km
kolego w mitsu 2501 jaki jest silnik o jakim oznaczeniu u mnie jest mitsubishi k4d 1305l na takiej rozpisce i ilośćią oleju jakiego i gdzie pisze że ten silnik ma 20-25km
Silnik K4E o pojemności 1415 cm moc 25 km na wałku oraz około 30 km na silniku . Przy kultywatorze nie ściąga tak na boki jak przy pługu , generalnie dzięki napędowi robi lepszą robotę od c330 i mf 235 .
http://stormer-tractors.com/mitsubishi_ ... cation.htm
http://stormer-tractors.com/mitsubishi_ ... cation.htm
gramy_w_zielone