Regulamin forum
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Przyczepa jak przyczepa, ale staw bym zabrał do siebie.... ech....
Dzisiaj przeniosłem ponad 20-to letni wychodek u teścia w inne miejsce i nawet się nie porzygałem jak zakładałem.
Na weekend zapowiadają 33 st C więc słabo z robota będzie. Ziemia sucha jak pieprz i truskawki małe.
Aha, właśnie zakupiłem wąż ssący, a po niedzieli zakupię hydrofor dla teścia co by podlewał u siebie i u mnie.
Wczoraj u nas grzało jak ...... ponad 30 st. więc jakakolwiek praca na otwartej przestrzeni odpada, więc pozostała wyprawa do lasu
Test wyciągarki-szło super, dwa dość solidne kloce surowego świerka wytargała po stromym zboczu,przy trzecim ujawnił się słaby punkt-cztery śruby M6, ścięło i "skończyło się rumakowanie"
Więc do końca prac wyciągarka robiła tylko za belkę podnośnika i przy okazji za niewielki obciążnik.
Po rozwierceniu otworów i wymianie śrubek na M8 utwrdzane będzie dalszy ciąg testów, drewno do wyciągnięcia czeka sobie w dość głębokim "potoku" powywracane po wiosennych wichurach, bez wyciągarki ani rusz....
Dzisiaj po wyspawaniu bramy tj przeróbka z skrzydłowej na przesuwną bawiłem się piaskarką . Zasilana z dwóch sprężarek .
Efekt z piaskowania w trakcie czyszczenia .