Witam wszystkich pasjonatów małych traktorków. Mam na imię Włodek, mieszkam w woj. świętokrzyskim, posiadam działkę 50 ar łącznie z zabudową i ogrodem. Ponieważ część działki (ok. 15 ar) postanowiłem przeznaczyć pod uprawę, stąd pomysł zakupu traktorka. Sprzedawcy postawiłem tylko dwa warunki, napęd również na przód z uwagi na ukształtowanie terenu i moc między 15 a 20 KM. Po ok. miesiącu oczekiwania sprzedawca zaproponował traktorek Yanmar YM1802D. Do tej pory traktorek przepracował ok. 100 Mh i jeżeli chodzi o stan techniczny nie zauważyłem nic niepokojącego. Z obsługi 2x wymiana oleju w silniku i wymiana filtra powietrza.
Posiadany osprzęt.
- glebogryzarka,
- hak do przyczepki samochodowej,
- pług 1 skibowy do głębokiej orki,
- pług 2 skibowy przerobiony z konnego,
- brony 2 polowe,
- kultywator,
- obsypnik i wyorywacz do ziemniaków,
- łuparka do drewna,
- ładowacz na tył,
- grabie do wyczesywania trawy, odchwaszczania i spulchniania gleby,
- pług do odśnieżania.
Oprócz glebogryzarki, która zakupiona została razem z traktorkiem, pozostały osprzęt wykonany we własnym zakresie. Kupowałem tylko to co niezbędne - trudne do wykonania w domowych warunkach. Potrzebny materiał pozyskiwałem na pobliskim złomowisku.
Postaram się sukcesywnie zamieszczać zdjęcia traktorka i osprzętu.
Włodek
Włodek Yanmar YM1802D
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Re: Włodek Yanmar YM1802D
Witamy.....nooo, park maszynowy imponujący
, czekamy na fotki maszyn i traktorka w użyciu
.
Re: Włodek Yanmar YM1802D
Powitac
nowego kolege.
Nasze forum rosnie w sile
Nasze forum rosnie w sile