Moje pierwsze w życiu video:
Jeszcze drugi film tym razem motor w akcji
Jeżeli mam coś jeszcze sfotografować lub poprawić w nagraniach to piszcie.
Miecho wstawiając film kopiuj znaki za = rJ2FjYg9lig pomiędzy [youtube][/youtube] i tak to powinno wydlądaćMiecho pisze:Jeszcze drugi film tym razem motor w akcji
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rJ2FjYg9lig[/youtube]
Jak przesuniesz do przodu 4X4 w tył 4X2Miecho pisze:1. ponownie zapytam o pozycje załączania 4x4
Blokada działa na tylni mechanizm różnicowy ,daje to że koła P i L są zblokowane stosowane przy poślizgu jednego z kół tylnich . UWAGA nie skręcać w czasie załączenia kołami przednimi.Miecho pisze:2. blokada tylnego mostu, mam pod prawa piętą, działa kiedy przyciskam - co to daje?
Jest jakas instrukcja, ogólna do Yanmara, elektryka do wielku Yanmarów, ogólne zasady BHP, czarno-białem zdjęcia 3x4cm i rysunki od jakiegoś modelu.piotrbpm pisze:Dobra ja czegoś nie rozumie ....Całość zakupiona u bossa który oczywiście z tego co czytam nie raczył wyjaśnić do czego służą poszczególne dźwignie ?Na aukcjach ma jasno napisane ,,wydajemy deklarację zgodności CE, posiadamy instrukcję obsługi która morze służyć jako „DTR” w języku polskim" Na prawdę coś takiego oferują czy to tylko pic ?W takiej instrukcji powinno być wszystko jasno napisane co jest do czego .Jeśli nie to powinien udzielić na prośbę kupującego krótkiego instruktarzu.
Tu jest mój całkowity brak wiedzy i doświadczenia, mam 3 biegi do przodu + jeden wsteczny, dodatkowo reduktor drogowe, pośrednie i polowe, a PTO ma 3 pozycje - na jakich ustawieniach powinienem pracować kosiarka bijakową czy glebogryzarką?piotrbpm pisze:Do właścicielka Yanmarka za moment zamieści pan w dziale mechanika temat na temat urwany wałek pto ,uszkodzone sprzęgło itd....Kto przy zdrowych zmysłach daje na kosiarkę bijakową (2 bieg to coś około 600-700obr a może i więcej ) gdzie zdeklarowana prędkość obrotowa wałka pto kosiarki wynosi 540obr/min max!! Jeszcze kilka krotne zduszenie silnika z 2000 na 1000obr i coś puści .....Kosiarka bijakowa lubi sobie pływać najlepiej jest dać gruby łańcuch zamiast śruby rzymskiej .W droższych modelach jest fasolka i otwory do transportu oraz do pracy.
marekspectra pisze:Trawa na drodze wzdłuż pola była spora, wyjątkowo gęsta "podbita" po prostu prawdziwa 'masa zielona". Ustwiłem wałek PTO na 3 bieg, obroty na 1200 -1500 i...Po prostu mistrzostwo ! całość idealnie ruszyła, żadnej
oryginalne nazwenictwo mechanikapiotrbpm pisze:Jak zwykły filtr siatkowy do hydrauliki można nazwać odmulaczem ,z tego co wiem taki filtr raczej tego mułu nie odmula ,a tylko uniemożliwia zasysanie go do pompy.
JEST WYRAŹNIE ZA ZNACZONE obroty i prędkość jazdy . Co do położeń dźwigni PTO mogą być różne oznaczenia . Prędkość taka by nie zapychać {zwolnić } . Dobiera się w zależności od trawy jej gęstości i wysokość.marekspectra pisze: Ja kosze na 1 biegu szosowym, na 3 biegu PTO i obrotach silnika które nadają wałkowi pto predkosc pomiedzy 540 a 720 obr/min. Próbowałem na 4 biegu pto co oczywiscie zmuszało mnie do mniejszych obrotów silnika. Ale wtedy czułem że obroty sa za niskie i silnik sie "męczy".