Krzychu jak zwykle szybki...

własnie dokleiłem fotki
Coż, widok taki sobie

Zatem działmy, najpierw:
Traktormix - "Czy macie cżesci? -
TAK, czy macie potrzebne mi koła?
NIE, Czy macie używane czesci ?
TAK , czy macie zwolnice lub cały most ?
Nie wiem - sprawdzę, prosze zadzwonić po południu. Zadzwoniłem natepnego dnia rano -
Przepraszam , nie sprawdziłem. Odzwonie po południu. O dziwo - Pan odzwonił -
nie , nie mamy takiego na stanie, te modle sie nie psują wiec nie trzymamy do nich czesci.
Traktor.com - Witam, jaka jest szansa na przedni most do L22 ?
Odpowiem szczerze - słyszę w słuchawce,
czarno to widzę, te modele... tak tak wiem...
w ogóle części sie do Kubot sie nie sprzedają, mamy trochę nowych na sklepie... Do tego nie mają oznaczeń katalogowych, opisy są lakoniczne.. niech Pan zajrzy do oferty, może akurat coś sie dobierze...
No dobra... biore otwieram ich stronę... częsci do kuboty... 52 strony... ech...co robić... wertuje strona po stronie... Nagle, o w morde, takie jak moje!
Szybkim ruchem wykonuje profesjonalny rysunek techniczyny i z wymoarami i wysłyłam fotkę emailem...
po 15 minutach telefon - Tak , mamy to - wysłać? Nie panowie, nie wysyłać ! Sam przyjadę na rozpoznanie tego waszego Magazynku
W wyniku "najazdu " przywiozłem sobie min Św Gralla czyli pokrywy gumowe -inaczej dekle dolne zwolnic. Rzecz na którą czekałem rok czasu na sprowadzenie przez całkiem dobra firmę z łożyskami i sie nie doczekałem. Musiałem zastosować patent , który zauważyłem również, że stosowany jest przez naszych importerów - czyli simering z dotoczoną wkładką/cylinderkiem.
Do tego dobrałem również blaszane pierscienie dystansujace

Powiem tak - mają tam praktycznie kompletne zestawy naprawcze do zwolnic i nie tylko
Panowie z Rzeszowa - szacunek.
Zatem składamy....
Podsumowanie:
Poważna awaria , duży problem, a rozwiązanie proste. Naprawa w sumie doraźna sprawdziła sie - sprzęt pracuje - koszt 300zł. Przede mną odkładany od dawna mały remont, a raczej "ogarniecie" Kubotki, zaprawki, kontrola stanu poszczególnych podzespołów, jakieś regulacje, smarowanie, dokończenie instalacji, montaż ROPS... No i ten przedni most...Zdejmie sie go , zweryfikuje całego... zobaczymy na czym stoimy.
http://www.sklep.traktor.com.pl/pl/czes ... x-24t.html