Co dzisiaj robiłem... :)
Regulamin forum
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Re: Co dzisiaj robiłem... :)
IMO Żaden wyzysk - uczciwie pracuje na chlebek, coś do niego i coś dla duszy (czytaj ON i oleje i serwis) ;)
No, chyba, że u obcego robi... :)
No, chyba, że u obcego robi... :)
Miecho powinneś jeszcze sobie dorobić na tył takie widły do palet wtedy lepiej yanka wykorzystasz i odciążysz przód. Pamiętasz to mocowanie , które pożyczałeś ode mnie . Droga taka rolka trawy ?
Do tylnych wiele razy się przymierzałem, ale jak mam czas w domu to jest jeszcze 100 innych zajęć albo traktor stoi u klienta 
Zestaw masakra. Jak sobie radzi mitsu z tym rozrzutnikiem? Jesteś w stanie w ogóle wyhamować taki zestaw z 2 tonami ładunku?
SHIBAURA P21F
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... =65&t=1230
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... =65&t=1230
Wyhamować można bez problemu , wiadomo jak górka wielka to trzeba załączać przedni napęd
Co do pracy z nim to mocy w mitsu nie brakuje, pracuje się przyjemnie nic złego się nie dzieje jedynie co to będę musiał wzmocnić zaczep górny bo jest trochę za lichy na takie obciążenie
W żniwa zrobię wam fotkę jak traktorek ciąga przyczepę z wozem pełne zboża , waga zestawu ok 4tony
Co do pracy z nim to mocy w mitsu nie brakuje, pracuje się przyjemnie nic złego się nie dzieje jedynie co to będę musiał wzmocnić zaczep górny bo jest trochę za lichy na takie obciążenie
W żniwa zrobię wam fotkę jak traktorek ciąga przyczepę z wozem pełne zboża , waga zestawu ok 4tony
- amigorm1976
- Kontakt:
Bardzo ładny zestaw ; -)
Jakiej marki jest rozrzutnik?
Jakiej marki jest rozrzutnik?
Jakiś niemiecki , a producent jakiś mało znany
Fajny rozrzutnik, też bym taki chciał
.
Nie tyle osobiście co nadzorowałem.
W zeszłym roku ekipa wycięła drzewa i zabrała grubiznę. Zostały gałęzie ok. 50m3. Nikt nie chciał za darmo wziąć na opał czy do zrębkowania.

W tym roku, dzięki doniesieniu sąsiada o ekipie na wywrotach leśnych udało mi się zaprosić 2 traktory z frezarkami po 2 tony. Po prawie 1,5h zrobili 0,8ha. Frezarki były na płozach to wchodziły tylko na ok. 5cm w ziemię. Nie ma gałęzi i wystających pniaków. Jestem zachwycony. Tym bardziej, że mi to by zajęło co najmniej z kilkanaście wyjazdów po kilka godzin. Kamienie i pokruszone patyki fruwały do 30m.

W zeszłym roku ekipa wycięła drzewa i zabrała grubiznę. Zostały gałęzie ok. 50m3. Nikt nie chciał za darmo wziąć na opał czy do zrębkowania.

W tym roku, dzięki doniesieniu sąsiada o ekipie na wywrotach leśnych udało mi się zaprosić 2 traktory z frezarkami po 2 tony. Po prawie 1,5h zrobili 0,8ha. Frezarki były na płozach to wchodziły tylko na ok. 5cm w ziemię. Nie ma gałęzi i wystających pniaków. Jestem zachwycony. Tym bardziej, że mi to by zajęło co najmniej z kilkanaście wyjazdów po kilka godzin. Kamienie i pokruszone patyki fruwały do 30m.

Była Suzue M1600. Jest Mitsubishi D1450.
Robert
Robert