body123
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Re: body123
Seria 2032 i następne to około 100 tysięcy złotych.
Seria 2032r CAB jest jak mercedes... opcji konfiguracji jest tyle że może zaboleć portfel. Natomiast nasz ma:
-przedni podnośnik
-euro kratkę czy jak to zwał
-przedni WOM
-tempomat
Tak został skonfigurowany i miał go klient odebrać niestety klient rozpuścił się i ani nie odebrał ani nie informował salon co z fantem dalej będzie. Traktorek stał 2 lata no i my go wzieliśmy.
W tej konfiguracji nowiutki bez mth kosztuje 110tys zł brutto.
Nasz z racji tego że jest 2 latkiem i miał 5mth z tym wyposażeniem kosztował 66tys zł brutto.
Dostaliśmy dwuletnią gwarancję a wszystkie serwisy tz.wymiany płynów mają odbywać się u nas. Przez dwa lata usługę mamy darmową tylko płacimy za oleje płyny etc.
Ten silnik jest produkcji Yanmara jak pamiętam od 2006r konkretnie ten silnik. Więc i opinie powinny być już dostępne. Jak będę u teścia zerkne na oznaczenie silnika i może to ułatwi sprawę. Zdecydowaliśmy się na Jelonka tylko z tego względu że podkur...ł nas jeden diler japońskich traktorków podczas oględzin Yanka z seri f3... kilka dni później poznałem gościa który ma tylko Jelonki ma dwa 2032r ale bez kabin no i tak jakoś zeszło że zrobili nam ofertę.
Piotr mówi o jakiś chińskich wynalazkach... i tak i nie. Kupiliśmy ładowarkę APS i ogólnie jestem zadowolony ale wsiadając zastanawiam się czy coś nie trzaśnie:D
U nas w mojej okolicy gościu używa FOTON-a ale to chyba to samo co Piotr pokazał. On ma 50KM, a ja sam zastanawiałem się czy nie kupić właśnie nowego fotona dla siebie zamiast f15 ale za grosze odkupiłem Yanka 20d.
-przedni podnośnik
-euro kratkę czy jak to zwał
-przedni WOM
-tempomat
Tak został skonfigurowany i miał go klient odebrać niestety klient rozpuścił się i ani nie odebrał ani nie informował salon co z fantem dalej będzie. Traktorek stał 2 lata no i my go wzieliśmy.
W tej konfiguracji nowiutki bez mth kosztuje 110tys zł brutto.
Nasz z racji tego że jest 2 latkiem i miał 5mth z tym wyposażeniem kosztował 66tys zł brutto.
Dostaliśmy dwuletnią gwarancję a wszystkie serwisy tz.wymiany płynów mają odbywać się u nas. Przez dwa lata usługę mamy darmową tylko płacimy za oleje płyny etc.
Ten silnik jest produkcji Yanmara jak pamiętam od 2006r konkretnie ten silnik. Więc i opinie powinny być już dostępne. Jak będę u teścia zerkne na oznaczenie silnika i może to ułatwi sprawę. Zdecydowaliśmy się na Jelonka tylko z tego względu że podkur...ł nas jeden diler japońskich traktorków podczas oględzin Yanka z seri f3... kilka dni później poznałem gościa który ma tylko Jelonki ma dwa 2032r ale bez kabin no i tak jakoś zeszło że zrobili nam ofertę.
Piotr mówi o jakiś chińskich wynalazkach... i tak i nie. Kupiliśmy ładowarkę APS i ogólnie jestem zadowolony ale wsiadając zastanawiam się czy coś nie trzaśnie:D
U nas w mojej okolicy gościu używa FOTON-a ale to chyba to samo co Piotr pokazał. On ma 50KM, a ja sam zastanawiałem się czy nie kupić właśnie nowego fotona dla siebie zamiast f15 ale za grosze odkupiłem Yanka 20d.
Mając twoją kasę, twoje hektary i potrzebę nowego sprzętu brał bym Fotona bo to sprzęt rolniczy a nie ogrodowy. Opinii jest mało bo kto wypisuje na internetach jaki to sprzęt super kupił. Piszą zazwyczaj ci którym coś poszło nie tak. Fotony sprzedawane są w Polsce juz dobrych parę lat (chyba 10) a używanych jakoś nie widać na aukcjach.
SHIBAURA P21F
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... =65&t=1230
Czy znasz kogoś kto użytkuje Fotona , bo faktycznie cena ich jest dobra.Ciekawe jak przekłada się jakość do ceny.Takich ciekawych marek jest kilka np.Zoomlion ,Lombardini itd.Nieźle cenowo wypadają małe New Hollandy.Było by z czego wybrać coś o mocy około 30km.Niestety nie znam nikogo kto taki sprzęt użytkuje .U mnie na wsi królują stare Ursusy,Bialoruśki ,a ci co mają hektary pracują bardzo dużym sprzętem typu Jelonek ,New Holland itd.szymon28 pisze:Mając twoją kasę, twoje hektary i potrzebę nowego sprzętu brał bym Fotona bo to sprzęt rolniczy a nie ogrodowy. Opinii jest mało bo kto wypisuje na internetach jaki to sprzęt super kupił. Piszą zazwyczaj ci którym coś poszło nie tak. Fotony sprzedawane są w Polsce juz dobrych parę lat (chyba 10) a używanych jakoś nie widać na aukcjach.
Niestety nie znam nikogo. Poprostu ja bym zaryzykował i kupił fotona. Na yt był kanał poświęcony fotonowi założony przez użytkownika tego ciągnika. Może on ci cos więcej pomoże. Na naszym forum jest jeden użytkownik NH bomer wiec możesz podpytać co i jak.
Tu masz film i w komentarzach opinię. Może uda ci się skontaktować z właścicielem i pogadać.https://m.youtube.com/watch?v=xiNhAxqAaBs
Tu masz film i w komentarzach opinię. Może uda ci się skontaktować z właścicielem i pogadać.https://m.youtube.com/watch?v=xiNhAxqAaBs
SHIBAURA P21F