Nysa wita

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Awatar użytkownika
Patryk.M

Nysa wita

Post autor: Patryk.M » 01 cze 2016, 00:35

Witam Jestem z powiatu Nyskiego woj.Opolskie. Po upadku małych gospodarstw "wierny" URSUS C-330M więcej stał niż coś robił.
Pole sprzedane a ciapek marnuje się w krzakach. Wiec przyznam z bólem serca sprzedałem. Ale że bez traktora żyć nie potrafię a kawałek ziemi jeszcze mam więc, mały japoński traktorek a napędem 4x4 to idealna perspektywa. Bardzo mi się podobał Iseki Landhope 150. Pogadałem z kieszeniami i pojechałem sobie kupić bez nastawienia na jakąś konkretną uprawę. Podczas oglądania jednak moją uwagę zwrócił jednak Mitsubishi MTX 13 i to właśnie jego mam teraz na podwórku. Dokupiłem oryginalny pług oraz glebogryzarkę, choć ta nie pasuje bo zaczep inny.

Obecnie remontuję Glebogryzakę i przerabiam na trzy punktowy, buduję brony, kosiarkę , kultywator i łeciarkę.
Ps. przyczepka to prezent o czeskich sąsiadów.
Załączniki
farmie.jpg
farmie.jpg (64.7 KiB) Przejrzano 4486 razy

Awatar użytkownika
emek650

Re: Nysa wita

Post autor: emek650 » 01 cze 2016, 07:35

Witaj.
Gratuluję "sprzęta" i bezawaryjnej pracy życzę.
Proponuję przeglądnąć temat wstawiania fotek i pochwal się posiadanym sprzętem :D , więcej zdjęć tylko z zewnętrznego serwera.

Awatar użytkownika
RobFra

Post autor: RobFra » 01 cze 2016, 20:39

Dobry wybór i sąsiedzi b. dobrzy :-)
Była Suzue M1600. Jest Mitsubishi D1450.
Robert

Awatar użytkownika
Patryk.M

Post autor: Patryk.M » 31 gru 2016, 10:13

Nie musi byś śnieg żeby był kulig :D
Załączniki
mitF.jpg
mitF.jpg (18.6 KiB) Przejrzano 4045 razy

ODPOWIEDZ