Marek, wiem, że testujesz któryś model z serii AF (który?). Możesz opisać pierwsze spostrzeżenia z pracy traktora? Na celowniku mam ten (taki) traktor:
http://otomoto.pl/oferta/yanmar-af17-4x ... e808aec672
Chyba nie do końcaDosyć często o swoim AF220 pisze kol. Miecho, nie brzmi to zachęcająco do zakupu.
To jest 120 tonW jeden dzień na robocie potrafiłem przewieźć do 5-6 4osiowych wywrotek ziemi czyli każda w okolicy 20t.
Przecież nie ładował 120 ton na 1 łyżkę, tylko tyle ile zmieścił, a to pewnie z 200-250 kG na 1 raz, nic nadzwyczajnego. Pompa pracowała na normalnych, fabrycznych parametrach i nie mogła podnosić więcej jak zaprojektowana, więc też nic nadzwyczajnego. Te 120 ton, to ok. 500 cykli po 250 kG, nic nie powinno się dziać, no może z wyjątkiem ładowacza, który zrobiony nie wiadomo jak, i z jakich materiałów.emek650 pisze: ...To jest 120 ton![]()
Planujesz więcej?![]()
Pod takim obciążeniem dorabiany ładowacz musi pokazać słabe punkty, nie mówiąc o pompie która byla zaprojektowana do podnoszenia glebogryzarki do mieszania błota.
Każdy sprzęt ma jakieś przeznaczenie, traktorki również, jakoś nikomu nie przychodzi do głowy wbijać gwoździ smartfonem.