Witam serdecznie wszystkich zapaleńców , nazywam się Jarek jestem z Lubelskiego a dokładnie z Parczewa mam w swoim posiadaniu z małych Tz-4k-14 uratowaną ze złomu i odremontowaną, do niej dorabiam osprzęt . Mam również jednoosiowy Rapid 505 z kosiarką sztangową 2 m szerokości ( fajny szwajcarski dzik
LanJaro Witam serdecznie wszystkich
Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.
W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.
Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
LanJaro Witam serdecznie wszystkich
Nick LanJaro
Witam serdecznie wszystkich zapaleńców , nazywam się Jarek jestem z Lubelskiego a dokładnie z Parczewa mam w swoim posiadaniu z małych Tz-4k-14 uratowaną ze złomu i odremontowaną, do niej dorabiam osprzęt . Mam również jednoosiowy Rapid 505 z kosiarką sztangową 2 m szerokości ( fajny szwajcarski dzik
) i posiadam Władimirca T-25 z przebiegiem 1120 Mth do niego rębak własnej budowy walcowy ( na wzór Rojek) przyczepkę wywrotkę własnej produkcji ,brony ,pług kultywator . Teraz przez to że lubię majsterkować zarejestrowałem się na tym forum a konkretnie przez temat Koparka sam by ukasso też chodzi mi po głowie coś takiego i może podpowiecie coś na forum jak ugrzęznę w swoich poczynaniach . Mam trochę lasu i małą działkę do obrobienia i zagospodarowania .Pozdrawiam wszystkich i oczywiście też chętnie pomogę innym na miarę swoich skromnych możliwości.
- Załączniki
-
- Traktorek 2a.jpg (100.79 KiB) Przejrzano 5526 razy
-
- Traktorek 1a.jpg (96.08 KiB) Przejrzano 5526 razy
Re: LanJaro Witam serdecznie wszystkich
Witam. Spory zestaw parku maszynowego.
Konkretny park maszynowy. Mnie interesuje ten rębak walcowy na wzór Rojek. Jak możesz to zapodaj kilka fotek tego rębaka.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Yanmar F165 4WD + glebogryzarka Yanmar RSA1305
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... f=47&t=921
Krzysiek
Yanmar F165 4WD + glebogryzarka Yanmar RSA1305
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... f=47&t=921
Witaj
Koparka to chyba tylko do T25, złamasek nie podoła.
Koparka to chyba tylko do T25, złamasek nie podoła.
Witam i dzięki za ciepłe przyjęcie , do hazi_k zdjęcia rębaka zrobię ale nie mam dokumentacji jak powstawał do emek650 koparka będzie na tyle mała że i złamasek powinien dać radę ale zawieszenie będzie raczej uniwersalne i T25 i malców typu Tz 4k14 właśnie zbieram natchnienie i materiały. Pozdrawiam
Aby TZ wytrzymał tak koparka musi być naprawdę mała.
Łyżka o pojemności 1 łopaty.
Nie wiem czy to logiczne aby robić koparkę do Tz.
lepiej skupić się na T25 i do niego dorobić podobną gabarytowo maszynę.
Łyżka o pojemności 1 łopaty.
Nie wiem czy to logiczne aby robić koparkę do Tz.
lepiej skupić się na T25 i do niego dorobić podobną gabarytowo maszynę.