Co dzisiaj robiłem... :)
Regulamin forum
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Re: Co dzisiaj robiłem... :)
Panocku i C 360 nie ma z kwasiaczka:) a ładnie się prezentuje i ta będzie wieczna. Oby. No ale to się okaże w praktyce. Zdradzę, że na drugą stronę też w przyszłości będzie
miejsca na graty nigdy nie za wiele. 
Kolego jak oceniasz kabinke na swoim iseki ?? też by mi się taka przydała ale nie miał bym gdzie trzymać traktorka wtedy bo garaż niski
Koleszko kabinka jest spoko poza paroma elementami. Trzeba dorobić osłony na nogi koło silnika ponieważ jest tam przestrzeń i jak się pomyka ulicą to czuć a przekonałem się bo byłem po piach bo robiłem wylewkę pod papaja:) Ale jeśli miałbym kupować drugiego to też bym wybrał z kabiną. Może i gorzej się wsiada i wysiada - wiadomo drzwi itp. ale nie wieje jak się jedzie i na głowę nie pada. Kolejną sprawą jest to że kabina nie jest mocowana na poduszkach i na dziurach niemiło się trzęsie ale to będzie w przyszłości przerobione. W kabinie jest również nagrzewnica i co do niej. Są drzwi prawe i lewe lecz korzysta się tylko z lewych ze względy na nagrzewnice. Nie jest możliwe przejście. Podczas robienia instalacji elektrycznej w traktorku miałem na uwadze to żeby kabina była zdejmowana dlatego też wszystkie przewody są wprowadzone do wtyczki 10-cio pinowej:)a co za tym idzie wiadomo szybki montaż i demontaż. Mogę powiedzieć że są drobiazgi ale bez najmniejszego zawahania polecam.
- marekspectra
Szacunek - czapki z głów. Kabinę też sam? Masz talent w rekach.pawełddz pisze:Od podstaw. Z litej blachy która była w garażu:)
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
Nie Marku kabina jest z masówki. Sam jej nie robiłem. I nie jest jej poświęcone zbyt wiele czasu na dopracowanie. Ale jest podstawą i można ulepszać
pozdro
Alarm śniegowy minął, zaraz trzeba ruszać w pole. Dzisiaj pierwszy raz w życiu wymieniałem filtry oleju, paliwa i olejeMiecho pisze:Filmu nie mam, jest foto
Potem go zepsułem, latem się pociło, dzisiaj poleciało strumieniem, ale jakoś tak rdzawo - szczegóły wrzucę w swoim temacie.
Łańcuchowy klucz do filtra oleju to nie jest narzędzie dla zwykłych ludzi
Rozebrałem wszystkie niepokojące mnie miejsca i traktor idzie na warsztat:
spływ z hydrauliki
filtr siatkowy

wyciek na WOM
18letnie tryby jak lusterka wyciek przy przednim kole

- RobsonWawa
Na dzisiaj dość.
Jadę na ferie, a po powrocie
trzeba będzie jeszcze to połupać
Jadę na ferie, a po powrocie
trzeba będzie jeszcze to połupać
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Poszalałeś!
jeżeli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć https://www.facebook.com/jarekstryszawa
Oj kolego ale ty po powrocie z tych ferii będziesz się mógł narąbać 
Akronix
---------
Yanmar F14D + TuR + Gleba RSA1201
---------
Yanmar F14D + TuR + Gleba RSA1201