Po raz kolejny o tym mówie, więc sorry za ględzenie, ale bardzo lubie wpisy w tym temacie ..i fotki
Co dzisiaj robiłem... :)
Regulamin forum
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
- marekspectra
Re: Co dzisiaj robiłem... :)
Miecho - ale fotka klimatyczna z tym odśnieżaniem ! kurcze jak bysmy kiedys robili swój kalendarz to trezeba o niej pamiętać 
Po raz kolejny o tym mówie, więc sorry za ględzenie, ale bardzo lubie wpisy w tym temacie ..i fotki
Jakoś tak cieszy człowieka że te traktorki gdzies tam działaja w takich a takich okolicznosciach przyrody...
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
Specjalnie dla Ciebie mała dokumentacja filmowo, zdjęciowa mojej sobotniej walki z białym puchem. Odśnieżyłem dwa spore podwórka oraz drogi dojazdowe do siebie i sąsiadów. Przy okazji moje maluchy miały frajdę, bo był też mały kulig....bardzo lubie wpisy w tym temacie ..i fotkiJakoś tak cieszy człowieka że te traktorki gdzies tam działaja...
odśnieżona droga:

moje maluchy:

i krótkie video:
- marekspectra
O ! dzieki piekne ! mód na moje serce
Ale też ładne kalendarzowe foty ! i filmik - extra dzieki . Ale Wy tam na północy macie zimę
u mnie z 2-3cm nie wiecej. Snieg usuwałem miotłą z pod domu 
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
W centrum trochę w piątek sypnęło aż drogę krajową DK1 gierkówkę zablokowano na kilka godzin .
dokladnie potwierdzam slowa k_sit w centrum tez sporo sniegu sypnęło. A wlasnie propo sniegu czy yanmarek f22 bez przednego napędu poradzil by sobie w takim. odsniezaniu jak zaprezentowal. kolega ukasso bo doszy mnie sluchy ze bez przedniego napedu to prawie ze nie da sie odsniezac .
Jak widać jeździłem na oponach trawnikowych, które mają dużo mniejszą przyczepność niż rolnicze jodełki. Na tych kołach bez przedniego napędu odśnieżanie jest bardzo trudne. Na moich podwórkach z załączonym 4x4 Iseki radzi sobie bez problemu. Różnica między 4x2 jest ogromna. W większości przypadków na rozpiętym napędzie traktorek stał w miejscu kręcąc jednym z kół.
Piękna zima u Ciebie. U mnie też bieda ze śniegiem dlatego też zająłem się dziś skrzynką na klamoty i efekt nawet możliwy:) pozdro
- Załączniki
-
- WP_20160119_13_06_20_Pro.jpg (198.05 KiB) Przejrzano 10582 razy
-
- WP_20160119_13_05_34_Pro.jpg (180.3 KiB) Przejrzano 10582 razy
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Robiłeś od zera? Ja wykorzystałem tanie i powszechnie dostępne skrzynki po amunicji US Army.
jeżeli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć https://www.facebook.com/jarekstryszawa
Od podstaw. Z litej blachy która była w garażu:)
Nie lepiej było kupić od c360 ? choć wiadomo co zrobione samemu to jednak samemu