Kupię najmniejszego Yanmara lub Kubotę z gleb.
Re: Kupię najmniejszego Yanmara lub Kubotę z gleb.
Siedzę na kasie i chce kupić dobry mały traktor, z przeznaczenie do uprawy warzywniaka, 10-15 kM na wałku WOM wystarczy. Najchętniej skonfigurowany z oryginalną glebogryzarką. Napęd 4X4 mile widziany, ale nie konieczny. System autopoziomowania wskazany, pod warunkiem, że kompletny i sprawny. Odniosę się do każdej konkretnej i racjonalnej propozycji. Cena transakcyjna musi być taka, że jak traktor nie sprawdzi mi się "w praniu", to przy ewentualnej sprzedaży, moja oferta nie będzie musiała wisieć rok w internecie, żeby go sprzedać o 1 tys. zł taniej. Budżet mam elastyczny. Innymi słowy, dobry produkt, dobra cena, szybka transakcja.
Mając już trzeci traktorek do obrabiania moich folii stwierdzam, że dwa razy popełniałem ten sam błąd-ciągle wydawało mi się, że powinien być " mini" z oczywistych względów.Najpierw był tzk,póżniej Yanmar F 155. I dopiero Yanmarek 235 robi wszystko bez wysiłku,choć zaprzęgam go do pługa jednoskibowego,a glebogryzarke mam 140 cm. I mieści się niewiele gorzej niż jego poprzednicy.
Dlatego myśle,że nawet do małych warzywników można ryzykowac coś ciut większego,byle w dobrej cenie i dobrym stanie.Mam też wrażenie,że jest obecnie mniejszy popyt na najmniejsze modele,a to może kiedyś być kłopotem przy odsprzedaży.Owszem małe jest piekne,ale rozmiar też ma znaczenie.
Pozdrowienia-Jurek
Dlatego myśle,że nawet do małych warzywników można ryzykowac coś ciut większego,byle w dobrej cenie i dobrym stanie.Mam też wrażenie,że jest obecnie mniejszy popyt na najmniejsze modele,a to może kiedyś być kłopotem przy odsprzedaży.Owszem małe jest piekne,ale rozmiar też ma znaczenie.
Pozdrowienia-Jurek
W garażu mam Kubotę B2150, 21,5 kM na WOM, z oryginalnym ładowaczem LA350 i firmową koparką. Na razie nie pozbywam się ich. Na warzywniak trochę za duże, dlatego szukam zadaniowego małego traktorka. Zresztą warzywniak też hobbystyczny ca. 500 mkw. w gruncie 
- marekspectra
Bedąc przejazdem w Rzeszowie nie odmówiłem sobie przyjemnosci zatrzymania sie w Traktor.com.pl . Na placu sporo sprzętu ,min stareńki SATOH w ładnej budzie i 4 cylindrowym swietnym silniku - dla kogoś kto szuka budżetowego sredniej wielkosci 4x4 godna propozycja. Z drugiej strony półki cenowej ISEKI THS 22 - tyle co z kontenera, stało w trakcie skrecania do kupy
Jakby nie pekniecie w plastkowej osłonie dzwigni biegów i jedna wgnotka na krawedzi błotników - traktorek jak nowy. Sporo sprzetu ale był ziąb i sie nie rozpedzałem dalej. Fotek nie mam bo w moim dyzurnym aparcie padła bateria. trzymanie go na stałe w aucie mu nie służy
Ale, kilka fotek udało mi sie zrobić
To dwa małe Yanmary - sprzety - moim zdaniem wyjatkowo godnw uwagi :

KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
Witam
. Dziękuję za podesłanie informacji, do tego jeszcze ze zdjęciami
. Jutro zadzwonię do Rzeszowa. Rozumiem, że godne uwagi są te 2 małe Yanmary z 1-go zdjęcia - Ke-4 i F145. Gabarytowo, jak i wygląd traktorków b. mi odpowiada. Z racji odległości od Rzeszowa (ok. 600 km od Chojnic) w grę wchodzi wyłącznie transakcja na odległość z dostawą do Chojnic. Zobaczymy co jutro uda się ustalić.
Pozdrawiam Szam
Pozdrawiam Szam
- marekspectra
Tak, dokładnie te dwa. Niestety na placu był tylko jeden pracownik i do tego ciągle zajęty bo ciagle kreciło sie pare osób. Nie chciałem przeszkadzać... o szczegóły tak jak piszesz trzeba zadzwonić.
KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
Ja mam F165 i sądzę że jest nie wiele większy od tego F145 jeżeli nie taki sam. Możesz popatrzeć w moim temacie jak on wygląda rozmiarowo. Albo podjechać kiedyś do mnie i obejrzeć na żywo.Szam pisze:Witam. Dziękuję za podesłanie informacji, do tego jeszcze ze zdjęciami
. Jutro zadzwonię do Rzeszowa. Rozumiem, że godne uwagi są te 2 małe Yanmary z 1-go zdjęcia - Ke-4 i F145. Gabarytowo, jak i wygląd traktorków b. mi odpowiada. Z racji odległości od Rzeszowa (ok. 600 km od Chojnic) w grę wchodzi wyłącznie transakcja na odległość z dostawą do Chojnic. Zobaczymy co jutro uda się ustalić.
Pozdrawiam Szam
Ten Ke-4 widać na fotkach że jest mnieszy od F145 moim zdaniem tak rozmiarami zzbliżony do Kuboty B7001. Oba traktorki posiadają prosty układ tylnego podnośnika.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Yanmar F165 4WD + glebogryzarka Yanmar RSA1305
http://www.malytraktor.pl/forum/viewtop ... f=47&t=921
Krzysiek
Jednak w F145 dźwignie wyglądają inaczej i chyba jest system UFO, chociaż brakuje mu ROPS.
Tak F145 ma system UFO ale w prostszej wersji niż u mnie. Ja mam wszystko sterowane elektronicznie za pomocą pokręteł i małych joystick'ów.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek